Djed Božićnjak
Još Do Nove Godine

Kuglice dobrih želja, humanitarna akcija

Kuglice dobrih želja, humanitarna akcija
Humanitarna akcija "Rijeka dobrih želja'" odvijat će se u tijekom Rijeka Adventa i sastoji se od 2 akcije: "Kuglica dobrih želja" te "Lampiona dobrih želja". Akcija je pokrenuta i organizirana od strane riječkih studenata Odjela za biotehnologiju u suradnji s Gradom Rijekom. Nakon prošlogodišnjih, iznimno uspješnih "Lampiona dobrih želja", studenti su se odlučili ponoviti ovu lijepu akciju, ali ove godine uz dodatnu humanitarnu prodaju kuglica za bor. Tako će od 1. do 2.  prosinca građani na štandu na Korzu imati priliku donacijom od 20 kuna izraditi kuglicu koja će kao takva, jedinstvena, krasiti gradski bor. Za ovu je akciju predviđeno 300 kuglica, a provodit će se na sljedeći način:

- za donaciju od 20 kuna na štandu na Korzu građani će dobiti praznu kuglicu u koju će imati priliku napisati svoju vlastitu Božićnu poruku / želju
- prikladno ukrašenu kuglicu građani stavljaju na glavni gradski bor (pri postavljanju kuglica na veću visinu bora iz sigurnosnih razloga građanima će pomagati vatrogasna služba)

Sav skupljeni prihod od ove akcije, kao i od "Lampiona dobrih želja" namijenjen je Centru za autizam Rijeka za pomoć u izgradnji senzornog parka, a građani su pozvani da obje akcije s radošću podrže.
Pri skidanju kuglica s bora u siječnju izrađene će se kuglice podijeliti građanima, zaokružujući na ovaj način cijelu priču te povezujući sve građane na jedinstven način.
Stoga, dragi građani, smislite dobre želje i poruke za vaše kuglice i ne zaboravite – vaša će kuglica doći nekome u ruke, pa neka kao takva uljepša nekome dan sa svojom željom/porukom.
Građane koji su aktivni na društvenim mrežama poput Facebooka, Instagrama i sl. poziva se da koristeći hashtag #Rijekadobrihželja slikaju svoje kuglice, bor, lampione... te na taj način priču prošire i na internetu. Koristeći #Rijekadobrihželja u opisu slika na društvenim mrežama imat ćemo priliku svi vidjeti vaše lijepe slike te uživati u zajedničkim trenucima.

Detalji

Datum: 01.12.2016. - 02.12.2016.
Lokacija: Korzo

Lokacije