Djed Božićnjak
Još Do Nove Godine

Mješoviti pjevački zbor "Rijeka-Sempre Allegro"

Mješoviti pjevački zbor "Rijeka-Sempre Allegro"
Mješoviti pjevački zbor "Rijeka-Sempre Allegro" osnovan je na sv. Ceciliju 22.studenog 2014. godine s namjerom okupljanja zaljubljenika u glazbu i zborsko pjevanje. Dirigentica i osnivačica zbora je Helga Dukarić Dangubić, profesor savjetnik i zborovođa, Maestra mentorica Hrvatske udruge zborovođa. Zbor je u kratkom vremenu svog postojanja ostvario čak četiri međunarodna nastupa s visokim rezultatima. Svoje prvo međunarodno uspješno predstavljanje Zbor je imao 31. svibnja 2015. na festivalu FAKS u Rovinju.

Nedugo zatim 27.08.2015. na međunarodnom natjecanju XIX. Chorus Inside International Croatia u Rovinju Zbor je u konkurenciji sjajnih zborova iz Italije, Mađarske, Moldavije i Hrvatske osvojio visoko SREBRO. U Šibeniku 28.05.2016. na International Choral Competition of Folkloristic Music "Adria Cantat" Zbor ponovo osvaja SREBRO. Na XXIII. International Competition Chorus Inside Croatia u Rovinju 28.08.2016. zbor osvaja svoje prvo zlato.

Zbor je ostvario kvalitetnu suradnju s HGD "Zvijezda Danica" iz Kraljevice, MPZ "Ina" iz Zagreba, GMH "Vardar" iz Skopja, Coro Giovani Fabrianesi iz Fabriana (Italija) te zborom Coral Cantemus iz Urugvaja.

Zbor kontinuirano i kvalitetno radi, brzo se razvija te postiže zapažene rezultate te je namjera, cilj i intencija svih članova nastaviti u istom pozitivnom smjeru uz daljnje razvijanje suradnje sa srodnim organizacijama i zborovima.

Detalji

Datum: 21.12.2017.
Lokacija: Korzo
Vrijeme: u 19 sati

Lokacije