Djed Božićnjak
Još Do Nove Godine

Gastrofešta

Gastrofešta
U petak, 22. prosinca 2017. godine, povodom predstojećeg Badnjaka, na Trgu Republike Hrvatske i na Korzu, održat će se tradicionalna Gastrofešta, u organizaciji Grada Rijeke i Turističke zajednice grada Rijeke, u suradnji sa Studentskim centrom Sveučilišta u Rijeci i sponzorima.
U 9 sati, na Trgu Republike Hrvatske započet će podjela frigane ribe, dok će u 10.30 sati na Korzu započeti podjela bakalara na gulaš te prigodnih blagdanskih slastica.
U 10.30 sati, građanima će se na Gastrofešti pridružiti gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, rektorica Sveučilišta prof.dr.sc. Snježana Prijić Samaržija, direktor Studentskog centra Dinko Jurjević i direktor TZ Petar Škarpa sa suradnicima.
Bakalar na gulaš pripremat će Studentski centar Rijeka, a slastice je pripremila slastičarna CaoCacao. Srdelice je osigurala tvrtka Ugor d.o.o., a uslugu pripreme i friganja pružit će MP Stina d.o.o.
Na Gastrofešti će biti podijeljeno oko 4000 porcija friganih ribica, 3000 porcija bakalara na gulaš, 3000 čaša crnoga vina te 700 porcija slatkih zalogaja.
Sponzori ovogodišnje manifestacije su: Plodine d.d., Brodokomerc Nova d.o.o., Mlinar d.d., slastičarna CaoCacao, Jamnica d.d. i Tia partner d.o.o. Za pripremu bakalara sponzori su donirali 250 kg bakalara, 150 l maslinovog ulja, 400 kg krumpira, 40 kg kapule, 10 kg češnjaka, 250 l crnog vina.
Uz navedeno, na Korzu ispred, Gradske čitaonice, u 11 sati, započet će i podjela ukupno 3000 kanape sendviča od bakalara na bijelo, 3000 čaša žlahtine Gospoja Toljanić, a ovu donaciju i pripremu su omogućili: Vinotel Gospoja iz Vrbnika, Poljoprivredna zadruga GOSPOJA, Radio Korzo, Agencija za marketing VJ Primorski, te Općina Čavle.

Detalji

Datum: 22.12.2017.
Lokacija: Korzo
Vrijeme: od 9 sati

Lokacije