Djed Božićnjak
Još Do Nove Godine

Utrka Djedova Božićnjaka

Utrka Djedova Božićnjaka
4. Utrka Djedova Božićnjaka održat će se u Rijeci, nakon uspješnih utrka u Zagrebu i Zadru. Utrke kostimiranih Djedova Božićnjaka održavaju se uglavnom u metropolama, a prva utrka održana je u Zagrebu 2014.g.

Osnovni cilj utrke je promoviranje zdravog načina života, važnosti pješačenja i trčanja. U ovoj utrci sudjeluju sve generacije i nije bitno tko će prvi doći na cilj. Važno je proći zadanu rutu od cca 1,5 km. Uz profesionalne trkače, u utrku se mogu uključiti i svi oni koji se bave nekim oblikom rekreacije, pješačenjem i sl.

Ruta kojom će se trčati duga je oko kilometar i pol i uključuje centar grada, a trčati će se od pozornice prema Trgu Ivana Koblera do ulice Ivana Medulića i trga Grivica, zatim kroz riječki tunel do Ulice Dolac i Trga 128. brigade HV i na kraju Korzo.

U prigodnom adventskom programu zagrijavanja koji započinje u 11.00 sati nastupit će Prve riječke mažoretkinje, Medea Market Sindik, dječji zborovi Halubajčići i Zvona viškova te plesna skupina Flame.

Za sudjelovanje u utrci potrebno je prijaviti se na stranicama utrke. Organizatori su osigurali 300 prigodnih kostima za prvih 300 prijavljenih sudionika. Svi ostali mogu sudjelovati u utrci uz uvjet da imaju prigodnu božićnu kapicu.

Prijavljene ekipe i pojedinci, moći će preuzeti odijela pored glavne adventske pozornice na Korzu od 10 do 11.30 sati kada će započeti i prigodni program zagrijavanja za samu utrku. Start utrke planiran je u 12 sati.

Detalji

Datum: 23.12.2017.
Lokacija: Korzo
Vrijeme: u 12 sati

Lokacije