Djed Božićnjak
Još Do Nove Godine

Mješoviti pjevački zbor Rijeka - Sempre Allegro - koncert

Mješoviti pjevački zbor Rijeka - Sempre Allegro - koncert
Mješoviti pjevački zbor Rijeka-Sempre Allegro osnovan je  na sv. Ceciliju 22. studenog 2014. godine s namjerom okupljanja zaljubljenika u glazbu i zborsko pjevanje. Dirigentica i osnivačica zbora je Helga Dukarić Dangubić, profesor savjetnik i zborovođa, Maestra mentorica Hrvatske udruge zborovođa.
Zbor je u kratkom vremenu svog postojanja ostvario čak četiri međunarodna nastupa s visokim rezultatima. Svoje prvo međunarodno uspješno predstavljanje Zbor je imao 31. svibnja 2015. na festivalu FAKS u Rovinju.
Nedugo zatim 27. kolovoza 2015. godine na međunarodnom natjecanju XIX. Chorus Inside International Croatia  u Rovinju, Zbor je u konkurenciji sjajnih zborova iz Italije, Mađarske, Moldavije i Hrvatske osvojio visoko srebro.  U Šibeniku 28. svibnja 2016. godine na International Choral Competition of Folkloristic Music Adria Cantat Zbor ponovo osvaja srebro. Na XXIII. International Competition Chorus Inside Croatia u Rovinju 28.08.2016. zbor osvaja svoje prvo zlato.
Zbor je ostvario kvalitetnu suradnju s HGD Zvijezda Danica iz Kraljevice, MPZ Ina iz Zagreba, GMH Vardar iz Skopja, Coro Giovani Fabrianesi iz Fabriana (Italija) te sa zborom Coral Cantemus iz Urugvaja.
Zbor kontinuirano i kvalitetno radi, brzo se razvija i postiže zapažene rezultate te je namjera, cilj i intencija svih članova nastaviti u istom pozitivnom smjeru uz daljnje razvijanje suradnje sa srodnim organizacijama i zborovima.

Detalji

Datum: 07.12.2016.
Lokacija: Glavna pozornica - Korzo
Vrijeme: u 19.30 sati
Ulaz / cijena: besplatno

Lokacije