Djed Božićnjak
Još Do Nove Godine

Advent na Trgu 128. brigade HV: Koncert zbora Sloga i Martina Matetića

Advent na Trgu 128. brigade HV: Koncert zbora Sloga i  Martina Matetića
Zborovi će nastupit pod ravnanjem maestra Ivana Nina Načinovića te uz instrumentalnu pratnju jednog od najboljih mladih hrvatskih pijanista Matea Žmaka .

Tijekom svoje značajne četrdeset i trogodišnje aktivnosti KUD „Sloga“ prezentiralo je svoj rad kroz desetak sekcija, čije djelovanje je nagrađeno mnogim nagradama i priznanjima. Najstarija sekcija društva, Mješoviti pjevački zbor „Sloga„ višegodišnji je pokretač i nositelj društvenoga i kulturnog života u mjestu Hreljinu . Zbor sudjeluje i u važnim događanjima i manifestacijama u Gradu Bakru te diljem Hrvatske, a njegovi članovi posebno su ponosni na nastupe ispred hrvatskih predsjednika. Svakako treba naglasiti i vrlo uspješna međunarodna gostovanja . Devet puta „Sloga„ je putovala u Poljsku, nekoliko puta u Češku, Mađarsku, Makedoniju, Sloveniju, Njemačku, Crnu goru i Slovačku te u Italiju.
Zbor nastavlja dugu i bogatu tradiciju amaterskog djelovanja u mjestu, pa je tako 2010. godine svečano obilježio 100 godina društvenog djelovanja u Hreljinu izdavanjem bogate monografije i prigodnog CD- a pod pokroviteljstvom Grada Bakra, PGŽ i tadašnjeg predsjednika Republike Hrvatske.
Početkom 2012. g. vođenje zbora preuzeo je maestro Ivan Nino Načinović, te je time započela vrlo uspješna višegodišnja suradnja s Mješovitim pjevačkim zborom Kud-a „Martin Matetić"iz Jadranova .
KUD-o „ Martin Matetić „ iz Jadranova započelo je svoju aktivnost prije 30-ak i više godina. Zahvaljujući velikom entuzijazmu mještana djelovale su dvije sekcije koje su bile vrlo zapažene na širem području regije. Društvo je prestalo s radom prije početka domovinskog rata, da bi se uz veliku potporu lokalne jedinice, Grada Crikvenice, ponovno osnovalo 2010 godine. U proteklih osam godina zbor je postao okosnica cjelokupnog društvenog i kulturnog života u svojem mjestu ostvarivši brojne nastupe u Jadranovu. Posebno treba istaknuti vrlo značajna i nezaboravna zajednička međunarodna gostovanja Sloge i „ Martina Matetića „ .Združeni zbor nastupio je dva puta na međunarodnom festivalu zbornog pjevanja u Slovačkom gradu Senica, zatim u češkom gradu Orlova a tri puta je putovao u Mađarski grad Barczu. Pod ravnanjem zajedničkog dirigenta Ivana Nina Načinovića pjevači iz Hreljina i Jadranova izvodili su pretežito djela hrvatskih autora, kako bi se publici približila tradicija primorskoga kraja i bogata kulturna baština domovine Hrvatske.

Detalji

Datum: 11.12.2018.
Sat: U 19.30 sati
Lokacija: Trg 128. brigade Hrvatske vojske

Lokacije