Djed Božićnjak
Još Do Nove Godine

Advent na Trgu 128. brigade HV: Božićni koncert uz Antonia Krištofića, Mateu Dujmović i Matea Žmaka

Advent na Trgu 128. brigade HV: Božićni koncert uz Antonia Krištofića, Mateu Dujmović i Matea Žmaka
Matea Dujmović je studentica glazbene pedagogije na Muzičkoj akademiji u Puli. Osim sudjelovanja na emisijama Hrvatske Radio Televizije “The Voice” i “A strana”, nastupala je na brojnim koncertima i festivalima diljem Lijepe naše pa je tako ove godine debitirala i na festivalu Melodije Istre i Kvarnera gdje se predstavila s pjesmom “Ne nosi me na duše”.
Antonio Krištofić je mladi poznati glazbenik iz Opatije. Svoj talent je prvi put predstavio 2012. godine debitantskim nastupom na festivalu MIK, kada je u duetu s Duškom Jeličićem osvojio 2.nagradu i nagradu za najizvođeniju pjesmu te godine na festivalu. Već sljedeće godine, 2013., Antonio je održao solistički koncert na ljetnoj pozornici u Opatiji. Dobitnik je brojnih glazbenih nagrada, predstavio se na mnogobrojnim hrvatskim glazbenim festivalima, a također, dobitnik je prestižne nagrade za najbolju interpretaciju na Splitskom festivalu. Kao predstavnik Opatije sudjelovao je u poznatom showu “Pjevaj moju pjesmu” u produkciji Hrvatske Radio Televizije. 2015.godine natjecao se u regionalnom show-u “X Factor Adria” gdje je došao do finala, a nakon toga održao regionalnu turneju po Makedoniji i Srbiji. Osim pjevanjem, Antonio se bavi i glumom, a svoj talent pokazao je u mjuziklima “Novi dan” i “Susak, Susak”.
Mateo Žmak rođen je 23.12.1994. g. u Rijeci. Po sudu kritike, trenutno je jedan od eminentnijih pijanista mlade generacije u Hrvatskoj. Završio je osnovnu i srednju glazbenu školu Ivan Matetić Ronjgov u Rijeci i Muzičku akademiju u Zagrebu gdje je magistrirao u klasi prof. Vladimira Babina. Trenutno je na doktorskim studijima pri Fakultetu Muzičke Umetnosti u Beogradu. Iza sebe ima pedesetak zonskih, regionalnih, državnih, europskih i svjetskih pijanističkih natjecanja na kojima redovito osvaja prve i druge nagrade. Također, kao solist i korepetitor održava koncerte u renomiranim dvoranama diljem Hrvatske, kao i u Italiji, Austriji, Litvi, Češkoj, Poljskoj, Slovačkoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i Sloveniji, a dobitnik je prestižne nagrade Hrvatske Akademije Znanosti i Umjetnosti «Oskar znanja» za 2015. g. za izvanredna postignuća u klasičnoj glazbi.

Detalji

Datum: 12.12.2018.
Sat: U 19 sati
Lokacija: Trg 128. brigade Hrvatske vojske

Lokacije