Djed Božićnjak
Još Do Nove Godine

Paljenje blagdanske rasvjete i otvaranje Rijeka Adventa

Paljenje blagdanske rasvjete i otvaranje Rijeka Adventa
U programu sudjeluju združeni zbor crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije (župni zbor i djeca) i Schola Cantorum, Mia Negovetić, djeca iz Centra za odgoj i obrazovanje, Prve Riječke mažoretkinje i Ženska klapa Luka.
Prvu svijeću upalit će riječki nadbiskup msgr.dr.sc. Ivan Devčić zajedno s djecom Centra za odgoj i obrazovanje koja su napravila ukrase za vijenac.
Nakon paljenja svijeće na adventskom vijencu te paljenja blagdanske rasvjete na Koblerovom trgu, program će se nastaviti na Korzu uz Prve riječke mažoretkinje i klapu Luka, te paljenje blagdanske rasvjete na Korzu i ostalim lokacijama.

 

Mia Negovetić trinaestogodišnja je Riječanka i pobjednica prvog showa "Zvjezdice" svojim glasom obilježit će paljenje blagdanske rasvjete prigodnom božićnom pjesmom. Mia se glazbom bavi od malena, svira piano i gitaru, a uz pjevanje i plesanje hobi su joj gimnastika i crtanje.

Prve riječke mažoretkinje osnovane su 1995. godine te su do današnjeg dana postale živući simbol grada Rijeke. Ponosne su dobitnice zlatne plakete Grada Rijeke za rad s djecom i mladima što je veliko priznanje za njihovo dugogodišnje djelovanje. Nedavno su se vratile iz Rima gdje su sudjelovale na festivalu mažoretkinja gdje su se predstavile koreografijama s državnog prvenstva koje se održalo ove godine u lipnju u Puntu. Bilo je to najuspješnije državno prvenstvo za ovaj tim jer su se na njemu juniorke okitile zlatom za svoj duo, dok su seniorke osvojile titulu apsolutnih državnih prvakinja u sve tri kategorije. Svojim specifičnim plesnim stilom postale su poznate i izvan granica lijepe naše, a razvile su i poznati "riječki hod" s kojim i danas slobodno mogu reći da su "totalno drukčije od drugih".

Ženska klapa Luka iz Rijeke sinonim je kvalitete ženskog klapskog izričaja s osebujnim vokalnim izvedbama. Svoju prisutnost na inozemnoj i domaćoj glazbenoj sceni klapa je upotpunila brojnim koncertima, natjecanjima, raznim glazbeno-scenskim projektima, festivalima zabavne glazbe, dramskim predstavama te s nekoliko audio/video projekata na demo CD-ima i TV spotovima, a snimila je i 6 nosača zvuka.


Detalji

Datum: 27.11.2016.
Lokacija: Trg Ivana Koblera
Vrijeme: u 17 sati
Ulaz / cijena: besplatno

Lokacije