Djed Božićnjak
Još Do Nove Godine

Ri-Val riječki superband

Ri-Val riječki superband

U ponedjeljak 16. prosinac s početkom u 19 sati Rijeka - Europska prijestolnica kulture i Novi list organiziraju glazbeno druženje s građanima, koncert „Rijeka, moj grad“ na kojem će biti premijerno izveden i spot za pjesmu Moj grad, a osim protagonista riječke rock-scene, okupljenih u Ri-Val, koncert donosi i jednosatni nastup Leta 3, a u uvertiri nastupaju riječki Turisti, Nord i Gerila.

Ujedno će na ovom koncertu svim posjetiteljima, građanima Rijeke i gostima, biti predstavljen i veći dio kulturno-umjetničkog programa koji se u Rijeci održava u 2020. godini u sklopu EPK.

Riječki superband Ri-Val okupio se nakon 22 godine uoči godine nošenja titule Europske prijestolnice kulture i ispjevao pjesmu Moj grad, koja nosi tipični riječki rock zvuk, a tekst uključuje stihove koji Rijeku predstavljaju slobodnim i otvorenim gradom. Takva se slobodna i otvorena Rijeka ujedno predstavlja i Europi kao Luka različitosti u projektu Europske prijestolnice kulture.
Glazbenici Ri-Vala koji će 16.12. nastupiti na Trgu 128. brigade HV ispjevali su jednu od najljepših posveta Rijeci, intimnu, tipično riječki nenametljivu, ali snažnu pjesmu, koja u sebi nosi vrijednosti koje velik dio Riječana osjeća i živi. A to su i vrijednosti po kojima je Rijeka prepoznata izvan granica grada, od strane ostatka građana Hrvatske. Ovim se okupljanjem Ri-Vala, ujedno potvrđuje i status ovog benda koji više od 30 godina svjedoči o zajedništvu riječke rock-scene u trenucima koji su važni za grad i regiju. Ovoga puta važan riječki trenutak ujedno je važan za Hrvatsku i Europu jer Rijeka u idućoj godini nosi prestižnu titulu Europske prijestolnice kulture, kao prvi hrvatski grad koji je to postao. Tim se povodom u Rijeci 2020. godine odvija bogat kulturno-umjetnički program s više od 600 pojedinačnih događanja te se grade i obnavljaju zgrade i objekti u Rijeci koji će redom biti namijenjeni kulturi.
U rujnu 2019. započelo je predstavljanje kulturno-umjetničkog programa EPK za 2020. godinu, i to pred medijima, a time i pred širom javnosti. Glazbeno druženje na Trgu 128. brigade HV u organizaciji Rijeke 2020 Europske prijestolnice kulture i Novog lista, ujedno je i trenutak neposrednog predstavljanja programa za 2020. građanima Rijeke i okolice i dar gradu uoči 120. obljetnice Novog lista.

Detalji

Datum: 16.12.2019.
Sat: U 19 sati
Lokacija: Trg 128. brigade Hrvatske vojske

Lokacije