Djed Božićnjak
Još Do Nove Godine

Plesna udruga Ri dance

Plesna udruga Ri dance

Plesna udruga Ri dance djeluje od 2004. god. i okuplja stotinjak djece i mladih. Osnovni cilj Udruge je razvoj plesa i plesne kulture te poticanje mašte i kreativnog stvaralaštva djece i mladih uz stručno vodstvo Dolores Bugarin, Martine Bugarin i Larise Štefančić. Svoj rad prikazuju na brojnim nastupima u obliku zasebnih koreografija na raznim manifestacijama grada Rijeke, humanitarnim priredbama, ali i u obliku samostalnih plesnih projekata.

Do sada su  realizirali 14 plesnih produkcija, 4 plesne predstave, glazbeno- plesni performans „Šapat vječnosti“, mjuzikl za djecu i mlade „Novi dan“ , a koreografski i plesno uključeni su u mjuzikl „Legenda Ružice grada“  koji je premijerno izveden  u ZGK „Komedija“ u Zagrebu. Svojim programom i plesnim performansima godinama svečano otvaraju Školu stvaralaštva - Novigradsko proljeće u Novigradu. Uvršteni su u projekt Ljeto na Gradini, te su nezaobilazni dio njegovog otvaranja, a  svojim performansima samostalno pokrivaju Gradina Dance Art manifestaciju.

Njihova mjuzikl radionica redoviti je sudionik Dječjeg festivala Kvarnerić, te Hrvatskog dječjeg festivala „Stih i nota, sto divota“ u Zagrebu. Kvalitetu i vrijednost umjetničkih ostvarenja Plesne udruge Ri dance  prepoznala je Primorsko- goranska županija koja joj je dodijelila nagradu za kulturno stvaralaštvo za 2015. godinu, a  Hrvatski sabor kulture,  kao krovna organizacija kulturno umjetničkog amaterizma u Hrvatskoj, godinama joj dodjeljuje nagrade i mogućnost prezentacije  svoga rada u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu te dokumentarnoj emisiji „Oni to rade iz ljubavi“.

Nagradom Hrvatskog sabora kulture za 2016. godine Plesna udruga Ri dance predstavljala je plesni amaterizam RH na festivalu  u Republici Češkoj. Bogatstvo plesne udruge Ri dance su plesači koji se vole družiti, plesati i istraživati pokret, a vesele ih gostovanja na različitim plesnim festivalima na kojima mogu prikazati svoje stvaralaštvo i upoznati različite ansamble i njihov rad.

Detalji

Datum: 17.12.2016.
Lokacija: Glavna pozornica - Korzo
Vrijeme: u 10 sati
Ulaz / cijena: besplatno

Lokacije