Djed Božićnjak
Još Do Nove Godine

Doček Djeda Mraza

Doček Djeda Mraza
Na dočeku Djeda Mraza nastupaju dječji zborovi Mali Riječani i Morčići, Prve riječke mažoretkinje, animatori na štulama, a odigrat će se i predstava „Novogodišnji šušur“.

Kroz dječji zbor Mali Riječani, koji je osnovan 1985. godine, prošlo je preko 1.700 djece predškolske dobi, a kroz dječji zbor Morčići, osnovan 1993., preko 800 djece osnovnoškolskog uzrasta iz Rijeke i okolice.
Profesorica Egle Trošelj, osnivačica i voditeljica zborova, dobitnica je Nagrade Grada Rijeke za glazbeno-pedagoški rad s djecom i Malim Riječanima. Producent zborova je Koraljko Pasarić.
U programima zborova je i stotinjak novih autorskih skladbi posebno pisanih za Male Riječane i Morčiće poznatih autora i glazbenika: Meri Trošelj, Serafino Lenaz, Duško Rapotec - Ute, Robert Funčić, Elvis Stanić, Davor Tolja, Damir Halilić - Hal,  Aleksandar Valenčić, Igor Lesica..., a surađuje se i s renomiranim koreografima: Žak Valenta, Milom Čuljak, Lidijom Brajković...
Uz više stotina nastupa u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji (na festivalima  Mikić, MIK, Kvarnerić...; u HNK  Ivana pl. Zajca u operama Turandot, Priče iz bečke šume, u predstavi Vježbanje života...), te Hrvatskoj (Hrvatski dječji festival Zagreb – dvorana V. Lisinski, Trg bana Jelačića; festival Mali jukebox – Kutina; Međunarodni festival djeteta – Šibenik; Međunarodni festival Kukuriček – Đurđevac; Hrvatski dječji karneval fest – Pag...) brojni su nastupi održani i u inozemstvu (Italija - Vicenza, Faenza, Venecija...), te osvojene razne festivalske nagrade. Mali Riječani i Morčići kao izvođači višestruki su dobitnici Hrvatske diskografske nagrade Porin.

Novogodišnji šušur - Približavaju se blagdani i Nova godina. Djeca čekaju darove i razgovaraju o tome tko je bio dobar, a tko nije, jer samo dobra djeca dobivaju darove. Braco i Seka se posvađaju, ali poslije i pomire. Pojavljuje se mali Krampusić, sin velikog Krampusa koji želi dobiti dar kao i ostala djeca te odluči biti dobar. Tata Krampus se ljuti na sina, ali ovaj ne odustaje od svoje namjere. U razgovoru s anđelima Krampusić nauči stvari koje prije nije znao (kako i gdje se rodio Isus...). Na kraju otjeraju Krampusa i dočekaju Djeda Mraza sdarovima. Djed Mraz se slika sa djecom za uspomenu.
Skladatelj, redatelj, glazbeni i izvršni producent: Ivo Lesić
Priču napisala: Dunja Adam
Stihovi songova: Duško Mucalo
Scenografija i lutke: Luči Vidanović


Detalji

Datum: 22.12.2016.
Lokacija: Glavna pozornica - Korzo
Vrijeme: u 17 sati
Ulaz / cijena: besplatno

Lokacije